Edwins Historia - Mors recept i Prinsens smak
Det var i Edvin Nilssons snabbköp som sagan om den klassiska Edwins sötstarka senap började. I snabbköpet fanns nämligen även ett charkuteri som undrade om inte handlarn kunde leta upp hemlagad senap att sälja. Sonen Bo funderade, varför inte ta med julsenapen hemifrån? Det var egentligen mamma Naemis recept.
Edwins Senap
lanserades 1962
När snabbköpet i Västervik stängt för dagen så rörde Bo ihop en sats senap på 3 kg och hällde upp för hand i små burkar som sedan såldes i charken. Varumärket Edwins Senap lanserades och började 1962 sitt segertåg ut över landet. Ingen hade lyckligtvis berättat för Bo Nilsson hur mycket pengar som egentligen behövdes för att lansera ett nytt varumärke i livsmedelsbranschen. En omkringresande kexförsäljare blev först med att föra ut den numera klassiska senapen utanför Västerviks stadsgränser.
Genombrottet
Det stora genomslaget kom när en ICA-butik i Växjö började distribuera och sälja Edwins Senap. På 1980-talet var det dags att lägga ner snabbköpet och låta senapstillverkningen ta över hela affärslokalen. Tillverkningen krävde nya, modernare maskiner som klarade den ökade efterfrågan och produktionen.
Senapen blir en tradition i mångas hem
Edwins Senap blev med tiden allt mer känd och populär. En väldigt särskild beställning av Edwins Senap kom från några vänner till prins Bertil som alltid såg till att ha Edwins Senap på bordet. På sin tioåriga bröllopsdag med prinsessan Lilian fick prinsen en specialburk, modell större, med Edwins Senap från Västervik.
Edwins Senap är idag många finsmakares favorit!
Idag ägs och drivs Edwins Senap och Edvins Fine Food AB av Karin Steen. Edwins Senap lagas fortfarande efter samma hemliga recept som när tillverkningen startade 1962. Den klassiska sötstarka smaken har genom åren vunnit flera smaktester och är många finsmakares senapsfavorit.